Субота, 20.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS



Лабораторія соціально-психологічних технологій
Інституту соціальної та політичної психології НАПН України

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
25 червня 2014 р. відбулася зустріч-дискусія співробітників лабораторії соціально-психологічних технологій ІСПП з викладачами Ніжинського 
державного педагогічного університету ім. М. Гоголя «Освітянські еліти України у змаганнях за консолідацію народу на доленосних етапах його історії». 
М.Д.Бойправ, доцент кафедри психології НДУ ім. М.Гоголя зробила доповідь на матеріалі біфографії М.Я.Грота - видатного вченого, філософа і психолога, який працював у Ніжинському університеті у другій половині ХІХ ст. 
Переглядів: 529 | Додав: ЛСПТ | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

10 квітня 2014 р. у лабораторії відбувся науково-практичний семінар «Якість вітчизняної педагогічної освіти: проблеми і перспективи». Програма семінару: 

  1. Психологічна складова професійної готовності вихователя дошкільних закладів (В.І.Метелюк, ст. викладач кафедри психології Педагогічного інституту КУ ім.. Б.Грінченка)
  2. Пошук об’єктивних критеріїв якості вищої педагогічної освіти: інноваційний вимір (О.В.Петрунько, д.психол.наук, зав. кафедри психології Педагогічного інституту КУ ім. Б.Грінченка)
  3. Використання онлайн інструментарію проведення  маркетингово-моніторингового дослідження якості освіти (З.В.Рябова, доктор пед.наук, завідувач кафедрою управління навчальним закладом та педагогіки вищої школи, Інститут менеджменту та психології НАПН України)
  4. Оцінка якості в контексті освіти впродовж життя (І.В. ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Додав: ЛСПТ | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (0)

26 березня 2014 р. в лабораторії відбувся круглий стіл «Формування консолідованої думки педагогічної спільноти щодо оцінювання якості підготовки майбутніх вчителів», під час якого обговорювалися два кола проблем:
1) Якість вищої педагогічної освіти: концептуальні підходи до розуміння та оцінювання.
2) Практичний погляд на якість педагогічної освіти та критерії її оцінювання.
У дискусії взяли участь представники освітніх установ (Т.О. Лукіна, професор кафедри управління освітою Національної академії державного управління при Президентові України, О.П.Щотка, завідувач кафедри психології Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя, В.І.Метелюк, старший викладач кафедри психології Педагогічного інституту КУ ім. Б.Грінченка, Т.О.Даценко, заст. завідувача НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності КУ ім. Б.Грінченка); фахівці лабораторії (П.Д.Фролов, зав. лабораторії соціально-психологічних технологій, А.О.Овчаров, c.н.с., О.В.Петрунько, ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: Svitlana | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)

19 листопада в лабораторії соціально-психологічних технологій відбувся ігротехнічний семінар "Творення образу громадської думки"
Активними учасниками семінару були С.Іванченко (ведуча), О.Петрунько, П.Фролов, О.Плющ,А.Варягіна.
Кожен з учасників представляв власну модель громадської думки.
Переглядів: 569 | Додав: ЛСПТ | Дата: 03.12.2013 | Коментарі (0)

У рамках виставки освіти «Освіта та кар’єра» та «Освіта за кордоном» 15 листопада 2013 р. лабораторія провела семінар «Інновації в освіті: психотехнології супроводу». П.Д.Фролов розповів про інновації в освіті, соціально-психологічні технолгії та інтегровану систему технологій супроводу.  О.В.Петрунько зробила доповідь про рефлексивну систему управління освітніми інноваціями. Іванченко С.М. доповіла про акціональні технології соціально-психологічного супроводу інновацій. 
Переглядів: 528 | Додав: ЛСПТ | Дата: 19.11.2013 | Коментарі (0)

23 жовтня в рамках виставки-презентації "Інноватика в сучасній освіті", яка проходила у ВЦ "КиївЕкспоПлаза" (вул. Салютна, 2Б), наша лабораторія провела науково-методичний семінар "Психологічний супровід освітніх інновацій: ефективні технології". З презентаціями виступили:
А.О.Овчаров: "Особистість як вибіркова інформаційна система"
О.М. Плющ: "Ефективність освітніх інновацій"
Т.Г. Хлаповська: "Експертна оцінка ефективності каналів росповсюдження інформації про освітні інновації".
П,Д.Фролов  доповів про інтегровану систему технологій, за допомогою яких доцільно здійснювати ефективний супровід освітніх інновацій (інформаційних, акціональних, рефлексивних та технологій конструювання соціальних мереж).
 
Активну участь в дискусії взяли  О.В.Петрунько та Г.В.Сергійчук.
На семінарі були присутні представники вишів Харкова, Дніпропетровської області, освітяне Києва.
Переглядів: 519 | Додав: Svitlana | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

23 травня 2013 р. відбулася конференція ”Актуальні проблеми сучасної психології”, організована Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Інститутом психології та соціально-політичних наук Київського міжнародного університету.
Зав.лабораторії соціально-психологічних технологій П.Д.Фролов виступив з доповіддю "Громадська думка у соціологічному та соціально-психологічному вимірах", у якій було проаналізовано існуючі підходи до визначення та операціоналізації поняття "громадська думка". У соціальній психології громадська думка може бути об"єктом вивчення не лише в межах психології великих груп, але й малих груп, і психології окремої особистості. Здійснений аналіз засвідчує, що громадська думка як надіндивідуальне утворення існує у двох формах – об’єктивному і суб’єктивному. У першому випадку це опредмечена думка спільноти, що виражена за допомогою вербальних та невербальних засобів, зафіксована у вигляді відповідних знаків, текстів, результатів соціологіч ... Читати далі »
Переглядів: 1523 | Додав: Svitlana | Дата: 29.05.2013 | Коментарі (1)

11 квітня 2013 р. Лабораторія соціально-психологічних технологій ІСПП провела круглий стіл «Проблеми та перспективи вироблення консолідованої громадської думки щодо освітніх інновацій». На круглому столі обговорювалися два кола проблем:
1) «Інновації у вищій, початковій та дошкільній освіті». У дискусії щодо впровадження інновацій та існуючих перешкод взяли участь представники освітніх установ (П.В.Лушин, університет ім. М.Драгоманова, О.Д.Піркова, університет ім. Б.Грінченка); фахівці інституту (Л.А.Найдьонова, лабораторія медіаосвіти, В.Мяленко, лабораторія мас та спільнот).
2) «Консолідована громадська думка щодо освітніх інновацій як чинник успішного їх упровадження».
Було обговорено низку питань щодо визначення поняття консолідована громадська думка (П.Д.Фролов); механізми формування консолідованої громадської думки (С.М.Іванченко), її структура та функції (О.В.Петрунько), чинники гальмування процесу (А.О.Овчаров), г ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: ЛСПТ | Дата: 09.04.2013 | Коментарі (0)

27 лютого 2013 р. у межах ХVІ Міжнародної виставки-презентації «Сучасна освіта в Україні – 2013» лабораторія соціально-психологічних технологій ІСПП провела науково-методичний семінар "Технології соціально-психологічного супроводу освітніх інновацій". Перед освітятнами виступили:
Завідувач лабораторії Фролов П.Д. – доповів про інтегровану систему технологій соціально-психологічного супроводу освітніх інновацій (мережеві технології, технології рефлексивного управління, акціональні технології та інноваційний контекст).
Провідний науковийц співробітник Петрунько О.В. зробила виступ на тему "Технології рефлексивного управління як складова психологічного супроводу модернізаційних процесів в освіті і суспільстві." Були виокремлені основні напрями рефлексивного управління модернізаційними процесами: формування образу інновації в свідомості цільових аудиторій та управління цим образом; управління дискурсом, соціальною ситуаціє ... Читати далі »
Переглядів: 626 | Додав: ЛСПТ | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Завідувач лабораторії:


Фролов
Фролов Павло Дмитрович, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник
Співробітники лабораторії

Петрунько Ольга Володимирівна, доктор психологічних наук, старший науковий співробітник
Плющ Олександр Миколайович, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник
Іванченко Світлана Миколаївна, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник
Овчаров Анатолій Олександрович, кандидат соціологічних наук, старший науковий співробітник
Хлаповська Тетяна Георгіївна, молодший науковий співробітник

... Читати далі »

Переглядів: 1158 | Додав: ЛСПТ | Дата: 12.02.2013

« 1 2 3 4 5 6
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту